ГоловнаПолітика

Нацрада розгляне питання про ліцензії "112 Україна" не раніше ніж 26 вересня, - Костинський

Рішення може бути відкладено на пізніший термін, якщо ліцензіати відмовляться від запрошень на засідання.

Нацрада розгляне питання про ліцензії "112 Україна" не раніше ніж 26 вересня, - Костинський

Нацрада з питань телебачення і радіомовлення планує 26 вересня розглянути питання про продовження ліцензій групі регіональних каналів, які ведуть мовлення під логотипом "112 Україна". Про це повідомив член ради Сергій Костинський у коментарі агентству "Укрінформ".

"Ми плануємо вже цього тижня внести до порядку денного п'ять питань щодо регіональних каналів, які ретранслюють телеканал "112 Україна". Розгляд питання заплановано на 26 вересня", - сказав Костинський.

Однак він не відкидає, що розгляд цього пакета питань доведеться відкласти в зв'язку з тим, що представники ліцензіатів у таких випадках зазвичай відмовляються отримувати запрошення регулятора.

"Ми зараз будемо надсилати запрошення представникам мовника на цю дату. Зазвичай ліцензіати не отримують наших запрошень. Тому, можливо, 26 вересня доведеться ще й перенести розгляд. Тобто ми рухаємося в рамках закону: є рішення суду, і ми діємо оперативно, включаючи ці питання до найближчого порядку денного", - зазначив член Нацради.

Нагадаємо, термін дії ліцензій телеканалів групи "112 Україна" закінчився у вересні 2018 року.

Раніше Апеляційний адміністративний суд Києва в червні 2017 року визнав протиправною бездіяльність Нацради з питань телебачення і радіомовлення щодо нерозгляду ним поданих компаніями групи "112.Україна" заявок на переоформлення ліцензій через зміну керівників компанії.

16 вересня 2019 року Шостий апеляційний суд Києва відмовив телеканалу "112 Україна" в задоволенні апеляції, через що найближчим часом телеканал може бути відключений.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram