ГоловнаСуспільствоПодії

СБУ розкрила схему перевезення нелегалів через територію України до ЄС

Вартість «послуг» становила 3-4 тисячі доларів з людини.

Служба безпеки України розкрила діяльність організованого угруповання, яке переправляло іноземців з країн Близького Сходу до Євросоюзу, повідомляється на сайті СБУ.

Фото: СБУ

Оперативники спецслужби встановили, що вихідцям зі східних країн з підвищеним терористичним ризиком в'їжджати на територію ЄС допомагали двоє жителів Львова і одна киянка. Ділки підшукували своїх клієнтів серед іноземців, які нелегально прибули в Україну.

Фото: СБУ

Фото: СБУ

Підозрювані забезпечували «транзитерів» підробленими паспортами громадян однієї з європейських країн, а потім на власному транспорті групами відправляли іноземців до кордону з ЄС.

Вартість таких транзитних «послуг» для кожного з нелегалів становила від трьох до чотирьох тисяч доларів.

Правоохоронці затримали підозрюваних згідно зі ст. 208 Кримінально-процесуального кодексу України на одній з вулиць Києва і у Львові після отримання грошей від чотирьох клієнтів.

Зараз затриманим повідомили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України. Вирішується питання про обрання запобіжного заходу.

Викриття і блокування діяльності організованого угруповання проводилося спільно з прокуратурою міста Києва та слідчими столичної поліції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram