ГоловнаСуспільствоЖиття

Влада Хотина відмовилася демонтувати бюст Карла Маркса в рамках декомунізації (документ)

Позиція Хотинського виконкому не збігається з думкою Українського інституту національної пам'яті.

Міська влада Хотина Чернівецької області відмовляється демонтувати бюст Карла Маркса, бо він, нібито, не підпадає під дію закону про декомунізацію.

Фото: mnogomest.info

Копія листа до Хотинської РДА за підписом мера міста Миколи Головльова опублікована на сторінці "Декомунізація. Україна" у фейсбуці.

Фото: facebook.com/DecommunizeUkraine

Позиція Хотинського виконкому не збігається з думкою Українського інституту національної пам'яті, який в 2015 році оприлюднив список з більш ніж 500 імен, які "повинні зникнути з карти країни". У ньому знайшлося місце Карлу Марксу, Фрідріху Енгельсу, Розі Люксембург, на яких, на перший погляд, дія "декомунізаційного" закону не поширюється.

"Незважаючи на те, що перші два навіть не дожили до Жовтневого перевороту 1917 року, а Люксембург "творила комунізм" у Німеччині, потрібно мати на увазі, що становлення і подальше утвердження радянської влади супроводжувалося їх меморіалізацією з неприхованим політичним підтекстом. Їхні імена стали невід'ємною частиною ідеології та пропаганди комуністичного тоталітарного режиму", - пояснював логіку УІНП співробітник інституту Богдан Короленко.

Карл Маркс - німецький філософ, соціолог, економіст, політичний журналіст. Друг і однодумець Фрідріха Енгельса, у співавторстві з яким написав "Маніфест комуністичної партії".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram