ГоловнаСуспільствоЖиття

ФСБ завербувала українського гранатометника для теракту на військовій частині в Бердичеві

Українські правоохоронці розслідують справу про держзраду.

ФСБ завербувала українського гранатометника для теракту на військовій частині в Бердичеві
Фото: slovoidilo.ua

У Житомирській області розслідують справу про державну зраду гранатометника, якому Федеральна служба безпеки Росії доручила здійснити вибух, передає УНІАН.

У постановах Корольовського райсуду Житомира, які є в Єдиному державному реєстрі судових рішень, зазначається, що ФСБ Росії завербувала українського військовослужбовця і доручила йому влаштувати теракт у військовій частині в Бердичеві Житомирської області.

Йдеться про гранатометника 26-ї окремої артилерійської бригади в Бердичеві. Він самовільно залишив місце несення військової служби і незаконно перетнув державний кордон України з Російською Федерацією, де був затриманий представниками ФСБ РФ.

"Надалі під загрозою застосування щодо нього насильства, (військовий - ред.) дав згоду на співпрацю з представниками ФСБ РФ і отримав від них завдання здійснити вибух на території в/ч А3091", - йдеться в постановах суду.

Однак, повернувшись в Україну, військовий не вчинив теракт і звернувся в поліцію.

У Головному управлінні СБУ Житомирської області повідомили, зараз це відомство передчасно не надає офіційної інформації з цього приводу, оскільки, за твердженням слідчих, її розголошення може зашкодити слідству, яке ведеться. Розслідування цієї справи триває.

Раніше повідомлялося, що СБУ затримала пенсіонера за підозрою в зливі даних у спецслужби РФ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram