ГоловнаСуспільствоЖиття

Прокуратура завершила розслідування у справі харківських поліцейських, які били пасажирів метро

Підозрюваних затримали влітку минулого року.

Прокуратура завершила розслідування у справі харківських поліцейських, які били пасажирів метро
Фото: скриншот видео

Прокуратура Харківської області завершила досудове розслідування щодо патрульних поліцейських, яких підозрюють у хабарництві й систематичних знущаннях над пасажирами в харківській підземці. Про це сьогодні повідомила пресслужба відомства.

Тепер матеріали кримінального провадження надано для ознайомлення сторін. У справі проходять п'ять чоловік: начальник сектору патрульної поліції відділу поліції в метрополітені, його заступник і троє співробітників підрозділу.

У липні 2018 року поліцейські несли службу на станції метро "Південний вокзал". Патрульні побачили чоловіка, який виходив з метро похитуючись. Правоохоронці підійшли до нього і висловили претензії з приводу його стану. Чоловік намагався пояснити, що дорогою додому випив пляшку пива після роботи. Однак правоохоронців така відповідь не задовольнила, і його силоміць затягли до кімнати поліції.

Увійшовши всередину, один з поліцейських збив потерпілого з ніг, через що останній знепритомнів. Коли чоловік отямився, інший патрульний завдав йому кількох ударів у голову.

Іншому затриманому, доправленому до поліцейської кімнати, поліцейські завдали удару стільцем по голові, били ногами й руками по тулубу та голові. Також слідство задокументовано два епізоди отримання співробітниками поліції хабарів. У першому випадку йшлося про тисячу гривень, у другому - тисячу гривень і три тисячі російських рублів. 

Чотирьом поліцейським (43-річному майору поліції, 34-річному лейтенанту і старшим сержантам віком 34 та 35 років) інкримінують хабар і крадіжку в складі організованої групи, а також перевищення службових повноважень, яке супроводжувалося насильством, вчинене групою осіб та службове підроблення. Ще одному - 31-річному старшому сержанту - перевищення службових повноважень із застосуванням насильства, вчинене групою осіб та службове підроблення.

Підозрюваних затримали в жовтні 2018 року. За даними прокуратури, зараз тільки один підозрюваний перебуває під вартою, інші вийшли на волю під заставу в розмірі від 106 до 141 тисячі гривень.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram