ГоловнаСуспільствоВійна

Військові ООС виявили і знешкодили понад 40 протипіхотних мін

Використання таких мін заборонено Оттавською конвенцією.

У Мар'їнці, в зоні бойові дій на Донбасі, українські військові виявили і знешкодили 40 протипіхотних мін. Про це повідомляє прес-центр ООС на своїй сторінці у Фейсбуці.

Військовослужбовці окремої механізованої бригади імені Короля Данила під час облаштування своїх передових позицій у районі населеного пункту Мар'їнка виявили і знешкодили понад 40 мін. Установлено, що протипіхотні міни не виготовлялися на території України - на них нанесено іноземне маркування.

Згідно з Оттавською конвенцією, застосування протипіхотних мін як одного із засобів війни заборонено. Протипіхотні фугасні міни детонують, коли людина наступає на датчик, ураження відбувається за рахунок руйнування нижньої частини ноги (стопи) від вибуху заряду міни.

Арсенал протипіхотних мін в Україні був п'ятим за обсягом у світі - після Китаю, Російської Федерації, США та Пакистану - і налічував шість мільйонів мін.

У 2005 році український парламент ратифікував Оттавську конвенцію, що зупиняє використання протипіхотних мін як засобів збройної боротьби. Остання міна цього типу була ліквідована 2003 року на Донеччині.

Російська Федерація не є учасницею Оттавської конвенції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram