ГоловнаСуспільствоЖиття

Мін'юст вирішив законсервувати одеську колонію, в якій стався бунт ув'язнених

Арештантів розподілять в інші виправні установи.

Мін'юст вирішив законсервувати одеську колонію, в якій стався бунт ув'язнених
Последствия пожара в одесской колонии
Фото: dbr.gov.ua

Спеціальна комісія Державної кримінально-виконавчої служби України вирішила законсервувати Одеську колонію №51, в якій раніше стався бунт засуджених.

Про це повідомили в Адміністрації кримінально-виконавчої служби.

Засідання комісії відбулося під головуванням заступника Міністра юстиції Дениса Чернишова.

"Зараз в установі фактично утримують 449 засуджених, що становить 45% від планового наповнення та дає підстави для ухвалення рішення про консервацію цієї установи", - йдеться в повідомленні.

Також зазначається, що внаслідок бунту ув'язнених через пожежу знищено міжзонний КПП, приміщення чергової частини та адміністративної будівлі в зоні охоронюваного приміщення оперативного відділу, відділу соціально-виховної та психологічної роботи із засудженими та приміщення відділу нагляду та безпеки. У непридатному стані перебуває банно-пральний комбінат, магазин, приміщення дільниці посиленого контролю, яке не забезпечує повноцінного функціонування установи.

У зв'язку з цим члени комісії одноголосно підтримали консервацію колонії №51.

Нагадаємо, 27 травня в Південній виправній колонії (№51), розташованій в Одесі, стався бунт, що супроводжувався пожежею. В'язні вчинили підпал одного з будинків на території колонії на знак протесту проти умов утримання - антисанітарії, нестачі їжі та її поганої якості, а також побоїв і вимагання.

Бунт придушили, в результаті інциденту постраждали 13 співробітників колонії. Заклад переведено на особливий режим, який забороняє відвідування і передачі.

Раніше про готовність розформувати виправний заклад заявив колишній голова Державної пенітенціарної служби Сергій Старенький. За його словами, арештантів повинні були розподілити в інші виправні установи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram