ГоловнаСуспільствоЖиття

"Профі-ІТ" заперечує наявність незаконного прослуховування в аеропорту "Одеса"

Відеоспостереження велося, але звичайними камерами.

"Профі-ІТ" заперечує наявність незаконного прослуховування в аеропорту "Одеса"
Одесский аэропорт

У міжнародному аеропорту "Одеса" було відсутнє обладнання для прихованого відеоспостереження або прослуховування.

Про це йдеться в заяві ТОВ "Профі-ІТ", яке прокуратура Одеської області підозрює в організації витоку приватної інформації з аеропорту.

"Відеоспостереження дійсно велося на території аеропорту, але звичайними камерами, легально придбаними в Україні. На території аеропорту були знаки, які попереджали про відеоспостереження", - наголошується в заяві.

Компанія також підкреслює, що Приморський районний суд Одеси дав дозвіл на проведення обшуків тільки в приміщеннях, орендованих ТОВ "Профі-ІТ", але правоохоронці несанкціоновано обшукали й інші приміщення аеропорту.

"Вважаємо, що проведена акція не має нічого спільного з законністю і є спробою тиску на бізнес", - вважають у ТОВ "Профі-ІТ". Компанія має намір звернутися з цього приводу до Державного бюро розслідувань (ДБР).

Сам аеропорт "Одеса" також заперечує наявність прослуховування в його приміщеннях.

"У відповідь на численні публікації щодо неправомірного збору інформації в Одеському аеропорту повідомляємо, що в результаті проведення слідчих дій 30 травня в ТОВ "Міжнародний аеропорт Одеса" незаконного використання спеціальних технічних засобів негласного отримання інформації не виявлено", - йдеться в офіційній заяві аеропорту.

Нагадаємо, прокуратура Одеської області заявила про розкриття каналу незаконного витоку приватної інформації з приміщень одеського аеропорту. До "прослушки" нібито виявилася причетна компанія "Профі-ІТ".

"Як з'ясували правоохоронні відомства, співробітники фірми, які повинні були забезпечувати програмування і обслуговування техніки, насправді могли "записувати" все внутрішнє службове життя стратегічного об'єкта інфраструктури", - йшлося в повідомленні прокуратури в Facebook.

Правоохоронці підкреслювали, що "прослушка" могла охоплювати і зал офіційних делегацій, де перебували офіційні представники України та іноземних держав.

Міжнародний аеропорт "Одеса" (ODS) входить до трійки найбільших аеропортів України. У 2018 році через аеропорт було перевезено близько 1,5 млн пасажирів, а цього року очікується зростання пасажиропотоку на 20%. В цей час в аеропорту триває будівництво нової злітно-посадкової смуги.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram