ГоловнаСуспільствоЖиття

Харківська міськрада закупила ялини в 10 разів дорожче від ринкової вартості

"Харківзеленбуд" купив 5 колючих ялин "Глаука" за 248 тис. грн за штуку, їх ринкова вартість 28 тис. грн.

Харківська міськрада закупила ялини в 10 разів дорожче від ринкової вартості
Фото: farpost.ru

У квітні 2019 року "Харківзеленбуд" Харківської міської ради закупив дерев на 14,77 мільйона гривень. Водночас вартість ялини виявилася дорожчою від ринкової вартості в 10 разів. Про це повідомляють журналісти-розслідувачі з проекту "Наші гроші".

Згідно з розслідуванням, на сайті закупівель ProZorro є інформація, що "Харківзеленбуд" закупив 5 колючих ялин "Глаука" 8-9 м заввишки за 248 тис. грн за штуку. Тоді як їх ринкова вартість становить 28 тис. грн.

Схожа історія сталося і з закупівлею 11 грабів "Фастігіата" 8 м заввишки і 25 см завтовшки. Їх закупили по 294 тис. грн. за штуку, хоча на ринку можна відшукати німецькі граби "Фастігіата", висотою 8 м, по 76 тис. грн.

Харківська міськрада купила п'ять сплетених з граба арок висотою 2,5-3 м по 85 тис грн, незважаючи на те, що на ринку можна купити німецькі граби "Арка", висотою 3 м, за 39 тис грн.

В тендері перемогла компанія "Голландські троянди". Як повідомляють розслідувачі, її засновниками є екс-депутат Кременчуцької міськради від Партії регіонів Ігор Кушнір і колишній перший заступник мера Кременчука Андрій Погрібний.

Погрібний і зараз керує цією фірмою.

Ігор Кушнір у 2010-2012 роках працював заступником міністра оборони, а в 2012 році був призначений президентом ЗАТ "Холдингова компанія "Київміськбуд".

Нагадаємо, Харківською міськрадою керує Геннадій Кернес, який фігурував у справі про напад і побиття активістів Євромайдану. А в серпні 2018 року цю справу закрили, оскільки прокурори фактично самоусунулися від доказу провини. Сім останніх засідань, на яких мали відбутися дебати, вони взагалі пропустили без поважних причин.

У травні 2019 року розслідувачі Bihus.info також виявили, що Геннадій Кернес жодного разу не задекларував майно своєї цивільної дружини Оксани Гайсинської. В її активі автопарк дорогих автомобілів і нерухомість.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram