ГоловнаСуспільствоПодії

На новому мосту в Києві два скла вкрилися тріщинами (оновлено)

Розглядається версія, що по мосту стріляли.   

На новому пішохідному мосту в Києві між Хрещатим парком і Володимирською гіркою одне з скляних вікон на поверхні наступного дня після відкриття покрилося тріщинами.

Фотографії пошкодженого скла з'явилися в пабліку dtp.kiev.ua.

На них видно, що скло пошкоджене в результаті удару.

@streloksig
@streloksig

Фото: facebook.com/dtp.kiev.ua

Оновлення.  Поліція евакуювала відвідувачів з пішохідно-велосипедного мосту між Володимирською гіркою та Аркою дружби народів через тріщини у скляній підлозі.

Про це повідомляють Українські Новини.

За словами кореспондента, поліція перекрила рух по мосту. Правоохоронці виключили, що міст буде відкритий до кінця доби.

Оновлення 19:04. Мер Києва Віталій Кличко відреагував на повідомлення про пошкодження фрагментів скляної підлоги на велосипедно-пішохідному мосту, який з'єднує Володимирську гірку й Арку дружби народів.

"Друзі! Відкрили пішохідний міст. Учора й сьогодні там були тисячі людей. Усе було красиво й добре. Сьогодні, кілька годин тому, раптом тріснуло скло на двох фрагментах скляної підлоги. Просто так, з огляду на його товщину й характеристики, статися цього не могло. Основна версія, яка розглядається - акт вандалізму", - написав Кличко у себе на сторінці у Facebook.

Також мер зазначив, що механічне пошкодження могло статися знизу скла (мосту).

"Розглядається версія того, що стріляли", - додав він.

"Сказати, що я збентежено злий - це нічого не сказати! Я знаю, що є багато недоброзичливців того, що в Києві відбуваються позитивні зміни. Але такі диверсії - це кримінал. І будуть мати жорстку відповідь! Звернувся до правоохоронних органів, щоб терміново з'ясувати причини і дати правову оцінку тому, що сталося", - наголосив Віталій Кличко.

Скляна поверхня оглядових майданчиків займає 70 квадратних метрів. 

Мер Києва Віталій Кличко під час відкриття розповів, що один квадратний метр скляної підлоги здатний витримати навантаження в 1150 кілограмів.

Щоб довести міцність скла Кличко пострибав на ньому разом з братом Володимиром.

Фото: facebook/Віталій Кличко

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram