ГоловнаСуспільствоЖиття

Шевченківський суд заочно заарештував Левіна, якого підозрюють в організації вбивства Гандзюк

Генпрокуратура зможе звернутися в Інтерпол для міжнародного розшуку підозрюваного.

Шевченківський суд заочно заарештував Левіна, якого підозрюють в організації вбивства Гандзюк
Фото: facebook/Стас Козлюк

Шевченківський районний суд Києва заочно заарештував кримінального авторитета Олексія Левіна (Москаленка), якого підозрюють у причетності до організації вбивства активістки Катерини Гандзюк. Про це повідомила прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган на своїй сторінці в Фейсбуці.

"Міжнародний розшук одного з організаторів нападу, що спричинило за собою смерть Катерини Гандзюк, нарешті розблоковано! Слідчим суддею Шевченківського районного суду м.Києва сьогодні, 20.05.2019 року, винесено постанову про обрання Олексію Левіну запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою", - повідомила вона.

Постанова набуде чинності через 5 днів, після чого Генпрокуратура зможе представити екстрадиційний пакет документів для Національного бюро Інтерполу України. Це дасть Інтерполу підстави для оголошення Левіна в міжнародний розшук.

Нагадаємо, за версією слідства Левін був одним з ключових організаторів нападу. 4 грудня 2018 року правоохоронці заочно повідомили Левіну про причетність до вбивства Гандзюк.

Гандзюк облили сірчаною кислотою 31 липня 2018 року в центрі Херсона, 4 листопада вона померла в лікарні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram