ГоловнаСуспільствоЖиття

У Росії хочуть святкувати два Дні перемоги

Комуністи запропонували святкувати День перемоги над мілітаристською Японією.

У Росії хочуть святкувати два Дні перемоги
Фото: pnp.ru

Депутати від фракції Комуністичної партії РФ внесли до Держдуми законопроект про святкування Дня перемоги над мілітаристською Японією, передає "Интерфакс".

Для святкування цього дня перемоги пропонується дата 3 вересня. У чинному федеральному законі серед пам'ятних дат значиться тільки "2 вересня - День закінчення Другої світової війни (1945 рік)". На думку комуністів, це мало, оскільки "суть події, пов'язаної з повним розгромом збройних сил мілітаристської Японії, не відображена".

На думку депутатів КПРФ, у назві свята важливо вказати саме слово "мілітаристська", оскільки це політичний режим, "повалення якого було важливим для встановлення миру на планеті і не було спрямоване проти мирних жителів Японії", - наголошується в записці.

Комуністи вважають, що таке свято потрібне для підтримки територіальної цілісності Росії на Далекому Сході, відновлення історичної справедливості та виховання патріотизму.

Нагадаємо, 5 березня в Севастополі в річницю смерті радянського диктатора Йосипа Сталіна провели мітинг з ініціативи місцевих комуністів. Російська влада Севастополя дозволила комуністичному міськкому покласти квіти до Вічного вогню і провести короткий мітинг.

Перед присутніми виступив керівник севастопольських комуністів Василь Пархоменко. Він розповів, що під час Другої світової війни Сталін відмовився обмінювати свого сина, який потрапив у полон, на німецького генерала. На думку Пархоменка, це приклад "високого патріотизму і моральності". Комуніст додав, що "Путін і його команда не здатні на таке".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram