ГоловнаСуспільствоЖиття

Комунальники обнесли парканом волонтерський намет у центрі Харкова

Огорожа необхідна для робіт на тепломагістралі, але волонтери побоюються знесення намету.

Фото: 2day.kh.ua

У центрі Харкова комунальні служби обнесли огорожею територію довкола волонтерського намета на площі Свободи. Про це повідомляє місцеве видання "Харків Тудей".

За словами голови Нацполіції в Харківській області Валерія Сокуренка, поліцейські стежать за тим, щоб зберегти право харків'ян на протест. 12 травня він особисто був присутній на народному вічі, яке проходило в центрі міста.

"Заборонити цей протест може тільки суд. Розпорядженням комунальних служб знести цей намет неможливо. Це неправильно і цього не буде допущено. Знести можна намет, де продають пиріжки або щось подібне. Є якісь закиди, що він виглядає не дуже добре. Я вам скажу, що війна взагалі виглядає дуже неестетично. Руху транспорту намет не заважає. Ведеться цілодобове відеоспостереження, встановлено чотири відеокамери", - зазначив Сокуренко.

Фото: 2day.kh.ua

З 09:00 співробітники комунальних служб встановлюють огорожу неподалік від намету. За їхніми словами, вони проводять планові роботи.

"Теплова магістраль. Тут буде проводитися заміна обладнання, перекриття", - повідомив заступник начальника Шевченківської філії "ХТС" Сергій Погожин. За його словами, до встановлення огорожі приступили сьогодні вранці, але роботи безпосередньо навколо намету вони виконувати не будуть.

Фото: 2day.kh.ua

Активістів така відповідь не задовольнила, о 10:00 вони розібрали паркан, чим заблокували роботу комунальників.

Нагадаємо, минулого тижня петиція до харківського мера про знесення волонтерського намету, встановленого в 2014 році, набрала більш ніж 5 тис. голосів. Проти знесення виступили активісти, а віце-спікер парламенту Ірина Геращенко заявила, що готова відкрити в наметі свою громадську приймальню.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram