ГоловнаСвіт

Держсекретар США скасував візит у Москву, призначений на сьогодні

13 травня Помпео попрямував до Брюсселя, а потім зустрінеться з Путіним і Лавровим у Сочі.

Держсекретар США скасував візит у Москву, призначений на сьогодні
Майк Помпео
Фото: EPA/UPG

Держсекретар США Майк Помпео скасував запланований на 13 травня візит у Москву. Замість цього він вирушить у Брюссель на переговори щодо ситуації з Іраном, повідомляє агентство Reuters з посиланням на джерела в Держдепартаменті.

За даними агентства, Помпео відправився з військової бази під Вашингтоном до Брюсселя, де в понеділок зустрінеться з представниками європейських країн.

Після цього 14 травня він прилетить у Сочі, де запланована зустріч із головою МЗС Росії Сергієм Лавровим і президентом Володимиром Путіним.

Під час першої поїздки в Росію як держсекретар США очікують, що Помпео обговорить з Путіним і Лавровим "агресивні та дестабілізуючі дії", зроблені Москвою по всьому світу, заявив високопоставлений представник держдепартаменту минулого тижня.

Помпео має намір повторно обговорити роль Росії в подіях у Венесуелі та Сирії, порушення Договору про ядерні сили середньої дальності (INF), а також спроби Росії втрутитися у вибори в США, повідомив журналістів чиновник у попередньому огляді своєї поїздки.

Нагадаємо, 3 травня президент США Дональд Трамп провів з Путіним телефонну розмову, в якій обговорював можливість нової угоди, що обмежує ядерну зброю.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram