ГоловнаСуспільствоЖиття

У Києві судитимуть чотирьох осіб за втягнення українців у наркоторгівлю в РФ

Наркоторгівці перевозили українців у РФ для роботи нібито кур'єром.

У Києві судитимуть чотирьох осіб за втягнення українців у наркоторгівлю в РФ
Фото: e-import.com.ua

Прокуратура Києва направила до суду обвинувальний акт стосовно чотирьох осіб за підозрою в вербуванні українців для заняття наркоторгівлею в Росії. На думку слідства, вони заманили на територію РФ 23 громадян України. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Києва.

Підозрювані у вербуванні українців розміщували в інтернеті оголошення про працевлаштування нібито кур'єром в Росії, після чого перевозили бажаючих в Російську Федерацію. Надалі, на території РФ ці люди під приводом доставки різних товарів експлуатували українців для продажу наркотиків.

«Кур'єри», яких вивезли в РФ, затримані місцевими правоохоронними органами і перебувають зараз в місцях позбавлення волі за вироками російських судів.

На цей час слідчі поліції закінчили досудове розслідування у цьому кримінальному провадженні. "Обвинувальний акт за звинуваченням 4 осіб в скоєнні кримінального злочину, передбаченого ч. 3 ст. 149 КК України направлено до Солом'янського районного суду міста Києва для розгляду по суті. Троє фігурантів перебувають під вартою, один - під домашнім арештом", - повідомляє прокуратура Києва.

Також в прес-службі додали, що триває досудове розслідування за фактом переміщення в РФ ще понад 200 українців з метою їх експлуатації в сфері наркоторгівлі.

Нагадаємо, 4 квітня миколаївські правоохоронці затримали групу наркодилерів, які збувають метадон в Миколаєві та Одесі. Група наркодилерів складалася з 5 чоловік віком від 32 до 43 років. Організатором був 43-річний житель Одеси.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram