ГоловнаСуспільствоЖиття

Водіям дозволили показувати наявність автоцивілки з гаджета

Також договір можна підтверджувати самостійно роздрукованою на папері копією.

Водіям дозволили показувати наявність автоцивілки з гаджета
Водителям разрешили предъявлять наличие автогражданки с гаджета
Фото: avto-bazar.com.ua

Кабінет Міністрів дозволив водіям підтверджувати наявність договору обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів (автоцивілки) паперовою або електронною копією договору.

Про це повідомляють на Урядовому порталі з посиланням на постанову Кабміну №258 "Про внесення зміни до пункту 2.1 Правил дорожнього руху" від 27 березня 2019 року.

"Рішення уточнює перелік документів, які підтверджують наявність страхового захисту у власників наземних транспортних засобів, та впроваджує можливість для власників підтвердити наявність внутрішнього електронного договору обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів відомостями в єдиній централізованій базі даних, оператором якої є Моторне (транспортне) страхове бюро України", - йдеться в повідомленні.

Відзначено, що ця ухвалу прийнято для забезпечення контролю за наявністю договорів обов'язкового страхування власників наземного транспорту відповідними підрозділами Національної поліції.

У разі запиту правоохоронців, договір можна підтверджувати самостійно роздрукованою на папері копією або з екрана гаджета.

Нагадаємо, депутати також пропонують дозволити водіям не мати при собі прав, якщо вся інформація буде в електронній базі даних.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram