ГоловнаСуспільствоВійна

США приймуть на лікування 10 тяжко поранених українських військових

Лікування українців профінансують на 5 млн доларів.

США приймуть на лікування 10 тяжко поранених українських військових
Фото: Oxana Gavrilyuk / facebook.com

Уряд США виділить близько 5 млн доларів і прийме на лікування 10 тяжко поранених українських військовослужбовців. Про це сьогодні на брифінгу заявила заступниця міністра у справах ветеранів Оксана Гаврилюк, повідомляє Укрінформ.

"На цей рік США виділять приблизно 5 млн доларів на лікування військовослужбовців. Вони визначили 10 госпіталів, які приймуть на безкоштовне лікування 10 українських тяжко поранених. Середня вартість лікування одного, як вони вважають, становить півмільйона доларів", - зазначила заступниця міністра.

Гаврилюк зазначила, що в бюджетних програмах Мінветеранів на заходи психологічної реабілітації, соціальної і професійної адаптації ветеранів передбачено 110,9 млн гривень на 2019 рік. Крім того, відомство планує законодавчо закріпити можливість відпочинку і реабілітації ветеранів разом із сім'єю.

Нагадаємо, Служба безпеки України викрила розкрадання понад 5,6 млн гривень, виділених на психологічну реабілітацію ветеранів і воїнів АТО, одним з керівників реабілітаційного центру, розташованого на території Одеської області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram