ГоловнаСуспільствоЖиття

Держприкордонслужба зупинила переправлення мігрантів з Азії на кордоні з Росією

Російські прикордонники відмовилися повертати втікачів на свою територію

Держприкордонслужба зупинила переправлення мігрантів з Азії на кордоні з Росією
Фото: EPA/UPG

Держприкордонслужба України в Луганській області зупинила переправлення нелегальних мігрантів з Азії. Про це повідомляє прес-служба відомства.

Групу мігрантів і переправників (громадян України) затримали на кордоні з Росією, поблизу села Розсипне.

"Двоє чоловіків слов'янської зовнішності переховувалися від прикордонного наряду в лісосмузі. З'ясувалося, що вони - громадяни України, жителі прикордоння і були переправниками нелегальних мігрантів", - повідомили в ДПС.

Оперативники Держприкордонслужби встановили, що напередодні одному із затриманих українців зателефонував росіянин, житель прикордоння, який повідомив українцеві, що йому і його товаришеві необхідно буде зустріти на кордоні вісьмох громадян В'єтнаму та Індії, яких потім необхідно переправити через державний кордон України і доправити в тилові райони країни. Громадянин РФ пообіцяв за це винагороду в розмірі $650.

Крім того, прикордонники з'ясували, що нелегальні мігранти за подорож через український кордон заплатили близько $3,8 тис., більшу частину яких привласнив російський організатор злочину.

Про затримання незаконних мігрантів, які незаконно перетнули кордон з РФ, українські прикордонники повідомили суміжну сторону, "однак, незважаючи на незаперечні докази порушення, російська сторона відмовилася приймати назад непрошених гостей".

Про випадок повідомлено співробітників Нацполіції, яка порушила стосовно причетних до незаконного переправлення досудове розслідування за ст.332 Кримінального кодексу України (незаконне переправлення осіб через державний кордон України).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram