ГоловнаСуспільствоЖиття

Апеляційний суд заборонив доступ ГПУ до даних видання "Новое время"

Суд частково задовольнив скаргу редакції.

Апеляційний суд заборонив доступ ГПУ до даних видання "Новое время"
Фото: www.segodnya.ua

Київський апеляційний суд частково задовольнив апеляційну скаргу редакції видання "Новое время".

Про це повідомила прес-служба суду в Фейсбуці.

Відзначають, що 1 березня колегія суддів з розгляду кримінальних справ Київського апеляційного суду розглянула апеляційну скаргу, подану директором ТОВ "Видавничий Дім "Медіа-ДК", на рішення слідчого судді Печерського райсуду Києва від 4 лютого 2019 року, яким задоволено клопотання старшого слідчого з особливо важливих справ Головного слідчого управління ГПУ і надано тимчасовий доступ до інформації редакції "Новое время" і пошти журналіста Івана Верстюка.

За результатами розгляду апеляції суд задовольнив її в частині надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять комерційну таємницю, і можливості вилучення їх копій, що перебувають у володінні ТОВ "Видавничий Дім "Медіа-ДК".

Нагадаємо, Іван Верстюк - автор низки резонансних розслідувань, у тому числі про корупцію в оборонних закупівлях. Розслідування Генпрокуратури, в рамках якого суд виніс своє рішення, стосується статті Верстюка "Діамантова дочка" - про навчання дочки екс-заступника прокурора Київської області Олександра Корнійця у Великобританії. Інформація в розслідуванні базувалася на даних Британського кримінального агентства.

У лютому Генпрокуратура зажадала доступ до внутрішніх документів редакції "Нового времени".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram