ГоловнаСуспільствоЖиття

Російські прикордонники безпідставно відмовляють українцям у в'їзді в РФ

За останніх три дні в Росію не пустили 90 громадян України.

Російські прикордонники безпідставно відмовляють українцям у в'їзді в РФ
Российские пограничники безосновательно отказывают украинцам во въезде в РФ
Фото: АиФ

Російські прикордонники безпідставно відмовляють українцям у в'їзді, посилаючись при цьому на неіснуючі заборони. Протягом трьох днів через російський пункт пропуску "Нехотіївка" без причин не пропустили в РФ понад 90 українців. Про це повідомили в Держприкордонслужбі.

"Російські прикордонники не пояснюють причин непропуску, або посилаються на міфічний указ про заборону в'їзду на територію Росії автомобілів з великим об'ємом двигуна, таких, як Toyota Prado, Volkswagen Passat і інші", - йдеться в повідомленні.

"Розуміючи, що таким чином вони порушують права людини на вільне пересування, працівники ПС ФСБ РФ здійснюють відеофіксацію, змушуючи українських громадян говорити, що останні повертаються в Україну за власним бажанням", - додали у відомстві.

Прикордонники звертаються до громадян України врахувати цю інформацію і за можливістю утриматися від поїздок в РФ, оскільки крім безпідставних повернень не виключено вплив на наших громадян російських спецслужб.

Нагадаємо, в грудні Україна продовжила заборону на в'їзд чоловіків з Росії  віком від 16 до 60 років, який вводили на час воєнного стану.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram