ГоловнаСуспільствоЖиття

Мінрегіон заборонив дострокові нарахування за "небаланс" води

Нова методика може застосовуватися тільки після укладення договорів зі споживачами.

Мінрегіон заборонив дострокові нарахування за "небаланс" води
Минрегион запретил досрочные начисления за "небаланс" воды
Фото: delo.ua

Тепло- і водопостачальники не можуть застосовувати нову методику розподілу спожитих у будівлі комунальних послуг до укладення нових договорів.

Про це повідомляють на сайті Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства.

"Підприємства тепло-, водопостачання і водовідведення не можуть застосовувати нову методику розподілу між споживачами обсягів спожитих у будівлі комунальних послуг і здійснювати будь-які додаткові нарахування, посилаючись на нову методику", - йдеться в повідомленні.

У міністерстві підкреслюють, що ця методика була розроблена на виконання закону "Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання" та нового закону №2189 "Про ЖКП", який набуде чинності 1 травня 2019 року.

"Методика може застосовуватися тільки після укладення споживачами нових договорів з виконавцями комунальних послуг (за вимогами нового закону №2189). На той час нарахування населенню за комунальні послуги повинні здійснюватися за чинними договорами і правилами. Тобто, тепло- і водопровідні підприємства не можуть розподіляти воду і тепло відповідно до нової методики. Це є прямим порушенням умов чинних договорів зі споживачами", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше "Київводоканал" заявив, що жителів столиці зобов'яжуть платити за весь обсяг води, який спожив їхній будинок, тому в Україні 25 січня року почала діяти нова методика розподілу між споживачами обсягів спожитих у будівлі комунальних послуг.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram