ГоловнаСуспільствоЖиття

​Український журналіст оприлюднив відео, як словацький митник вимагав у нього хабар

Словацька митниця просить повідомити про інші факти корупції на кордоні.

Журналіст телеканалу СТБ Віталій Глагола опублікував відео, на якому видно, як словацький митник вимагає у нього хабар. Інцидент стався в неділю, 3 лютого, коли українець їхав на своєму автомобілі зі Словаччини в Україну для розмитнення.

На відео видно момент, коли митник спілкується з Віталієм Глаголою і просить гроші. Зафіксовано, як він ігнорує документи українця і відмовляється оформляти автомобіль, а також те, як люди розповідають про те, як давали хабара митнику.

"З етичних причин - особи всіх людей на відео, крім митника-хабарника, приховані. Заради справедливості - на нашому боці кордону від українських митників жодних натяків на хабар не отримував", - зазначив Глагола.

Пізніше журналіст повідомив, що словацька митниця відреагувала на його відео з хабарем, працює перевірка.

"Тепер просять писати в коментарях під їхнім основним повідомленням тих, у кого словацькі митники вимагали гроші", - додав Віталій Глагола.

Раніше повідомлялося, що з 25 листопада по 31 січня громадяни України розмитнили 65 142 автомобілі на іноземній реєстрації, які перебували в режимі тимчасового ввезення або транзиту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram