ГоловнаСуспільствоЖиття

Кабмін затвердив порядок і суму виплат на послуги муніципальної няні

У 2019 році ця сума становитиме 1626 гривень.

Кабмін затвердив порядок і суму виплат на послуги муніципальної няні
Заседание Кабинета министров
Фото: kmu.gov.ua

Кабінет Міністрів затвердив порядок відшкодування вартості послуг з догляду за дитиною до трьох років за програмою "муніципальна няня".

Відповідне рішення було прийнято на засіданні уряду в середу, передає "Інтерфакс-Україна".

Згідно з ухваленим рішенням, обласним і Київській міській держадміністраціям доручено з 1 січня відшкодовувати вартість послуг за програмою "муніципальна няня" в розмірі прожиткового мінімуму на дітей віком до шести років, який встановлений на 1 січня відповідного року. У 2019 ця сума становитиме 1626 гривень.

Відзначають, що муніципальною нянею може бути будь-яка фізична особа-підприємець або юридична особа, яка надає послуги догляду за дітьми, крім державних і комунальних дитячих садків, котра уклала договір про надання послуг з догляду за дитиною до трьох років.

Компенсацію щомісяця перераховуватимуть одному з батьків або опікуну.

За даними Мінсоцполітики, в держбюджеті на ці цілі закладено 500 млн гривень.

Нагадаємо, в травні минулого року прем'єр-міністр Володимир Гройсман анонсував прийняття Кабміном низки рішень для підтримки дітей і батьків. Зокрема, це послуга "муніципальної няні", оплата якої з 2019 року частково буде компенсуватися з бюджету. Всі жінки або чоловіки, які користуються послугою "муніципальна няня", не будуть зобов'язані при цьому виходити на роботу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram