ГоловнаСуспільствоПодії

У Рівному поліцейський застрелив мастифа, якого нацькували на людей

Собачий розплідник намагаються виселити з радіозаводу.

Фото: rv.npu.gov.ua

Співробітник рівненської поліції застрелив тибетського мастифа, якого нацькували на людей.

Прес-служба поліції повідомила, що це сталося 4 січня під час слідчих дій у розпліднику, розташованому на земельній ділянці по вулиці Данила Галицького, який належить Рівненській міськраді.

Слідчий поліції разом з держвиконавцем, прокурором і юристом міськради прийшли на огляд, мали при собі рішення суду. Між ними і керівництвом розплідника виник конфлікт. У ситуацію втрутилася співробітниця закладу: вона нацькувала великого пса на присутніх і спустила з повідця.

Тибетський мастиф
Фото: wikimedia.org
Тибетський мастиф

Співробітник поліцейського спецназу вирішив застрелити пса. "Спецпризначенець миттєво зробив попереджувальний постріл вгору з вогнепальної зброї. Це не зупинило агресивну собаку, внаслідок чого поліцейський, відповідно до наданих йому повноважень, вистрілив у тварину. Від отриманого поранення мастиф загинув", - повідомили в поліції.

Жінка, яка нацькувала собаку, втекла.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження згідно з ч.3 ст.15 та ч.3 ст.345 Кримінального кодексу (замах на умисне тілесне ушкодження співробітнику правоохоронних органів). Другу справу розслідують за ч.1 ст.343 КК - втручання в діяльність співробітника правоохоронних органів.

Видання "Рівно вечірнє" пише, що розплідник мастифів розташований на території ПАТ "Рівненський радіотехнічний завод". Ділянку самовільно зайняв голова компанії. Договір оренди минув ще в листопаді 2014 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram