ГоловнаСуспільствоЖиття

Запорізький суд залишив під арештом чоловіка, підозрюваного в організації вбивства "Сармата"

Михайло Сигида залишиться під вартою до 20 січня без права внесення застави.

Запорізький суд залишив під арештом чоловіка, підозрюваного в організації вбивства "Сармата"
Погибший Виталий Олешко
Фото: glavred.info

Запорізький апеляційний суд залишив чинним арешт Михайла Сигиди, підозрюваного в замовленні вбивства громадського активіста Віталія Олешка (позивний "Сармат"). Про це повідомив перший заступник голови Національної поліції В'ячеслав Аброськін.

"До 20 січня Запорізький апеляційний суд залишив під вартою без права внесення застави підозрюваного - співорганізатора вбивства Віталія Олешка", - написав Аброськін.

Чиновник зазначив, що підсудний намагався задіяти свої впливові зв'язки, щоб вийти із СІЗО.

Захисники Сигиди клопотали про зміну запобіжного заходу, аргументуючи своє звернення тим, що Сигида раніше не мав судимостей, а також тим, що підозрюваний має скарги на здоров'я, повідомляє "Громадське".

Сторона звинувачення зазначила, що підозрюваний може переховуватися від слідства, впливати на свідків, а також знищити ключові речові докази. Як приклад прокурор навів той факт, що після вбивства "Сармата" з готелю, де три дні проживали передбачувані виконавці злочину, зникли відеозаписи з камер спостереження саме за ці три дні. Співвласник готелю зазначив, що знав Сигиду і той часто звертався до нього з проханням поселити в готелі певних осіб.

Нагадаємо, 16 грудня 2018 року правоохоронці в міжнародному аеропорту "Харків" затримали чоловіка, підозрюваного в замовленні вбивства Олешка. Чоловік намагався вилетіти рейсом "Харків - Стамбул". Раніше суд заарештував 4 підозрюваних у вбивстві Олешка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram