ГоловнаСуспільствоПодії

У Тернопільській області дівчина випадково витягнула чеку з гранати під час застілля, постраждали п'ятеро людей

Боєприпас приніс її друг, щоб повихвалятися.

У Тернопільській області дівчина випадково витягнула чеку з гранати під час застілля, постраждали п'ятеро людей
Разорвавшиеся части гранаты
Фото: tp.npu.gov.ua

У селі Колодіївка Тернопільської області в результаті вибуху гранати постраждали п'ятеро молодих людей у віці від 15 до 22 років.

Про це повідомляють на сайті поліції.

За попередньою інформацією, вибух стався в результаті необережного поводження з гранатою, яку приніс зі собою 24-річний житель сусіднього села на Новий рік, щоб повихвалятися, і залишив на столі.

"Шестеро друзів - двоє дівчат і четверо хлопців - разом зустрічали в будинку Новий рік. 2 січня вони вирішили ще раз зібратися. Однак один з компанії затримався і вчасно не прийшов", - розповів начальник обласного управління Нацполіції Степан Яцух.

Гранату захотіла роздивитися ближче одинадцятикласниця, але випадково зачепила чеку - і граната вибухнула.

У всіх постраждалих травми різного ступеня тяжкості - травми очей, хімічні опіки, переломи, розриви барабанних перетинок, рвані рани різних частин тіла. Стан трьох стабільний, двоє перебувають у реанімації.

Фото: tp.npu.gov.ua

На місці події працюють оперативники, вибухотехніки і криміналісти. Правоохоронці з'ясовують, звідки в молодого хлопця з'явилася граната. Розслідування ведеться за ст. 263, ч.1 Кримінального кодексу (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами).

Фото: tp.npu.gov.ua

Нагадаємо, раніше в Тернополі в результаті вибуху гранати в однокімнатній квартирі загинув чоловік. Ще двоє були поранені.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram