ГоловнаСуспільствоВійна

На КПВВ "Майорськ" 46 осіб провели ніч у наметах ДСНС

Бойовики пропустили людей до українського КП після завершення його роботи.

На КПВВ "Майорськ" 46 осіб провели ніч у наметах ДСНС
КПВВ "Майорск"
Фото: gorlovka.ua

Сьогодні вночі 46 громадян України змушені були ночувати в наметах ДСНС на контрольному пункті в'їзду-виїзду "Майорськ" через те, що бойовики затримали їх до закриття українського КПВВ. Про це повідомляє Держприкордонслужба України.

"Бойовики на своїх блокпостах на лінії розмежування на Донбасі накопичують значну кількість людей і автомобілів, а потім, перед закриттям українських контрольних пунктів в'їзду/виїзду одночасно їх випускають, піддаючи громадян небезпеці перебування в "сірій зоні" в темну пору доби", - сказано в повідомленні.

Увечері в четвер, 6 грудня, на дорожньому коридорі "Горлівка-Бахмут" о 17:30 з тимчасово окупованої території України на КПВВ "Майорськ" прибули 17 цивільних автомобілів.

"Це мало безпрецедентний характер, оскільки люди прибули через півгодини після закінчення встановленого графіка роботи КПВВ. Однак з метою забезпечення безпеки мирних громадян, серед яких були і діти, командування Об'єднаних сил прийняло рішення про переміщення всіх громадян на контрольовану територію під захист підрозділів зі складу ООС", - сказано в повідомленні.

У результаті 44 дорослих і 2 дітей, які прибули в машинах, розмістили в наметах Держслужби з надзвичайних ситуацій і забезпечили всім необхідним. Сьогодні вранці після відкриття КПВВ усі громадяни і транспортні засоби оформлені в установленому порядку та пропущені на контрольовану територію.

У Держприкордонслужбі заявляють, що бойовики навмисне піддають громадян небезпеці під час перебування в "сірій зоні" в темну пору доби. Командування ООС з початку року 60 разів приймало рішення про продовження роботи КПВВ для пропуску людей.

Нагадаємо, всі КПВВ у зоні ООС перейшли на зимовий режим роботи, пропуск осіб і транспорту здійснюється щодня з 08:00 до 17:00.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram