ГоловнаСуспільствоПодії

У Києві в Голосієві стався вибух у багатоповерхівці, загинула жінка (оновлено)

Рятувальники евакуювали 34 людини.

У Голосіївському районі Києва стався вибух у багатоповерховому житловому будинку.

Про це повідомили в столичному управлінні Держслужби з надзвичайних ситуацій, передає телеканал "112 Україна".

Вибух стався між 1 і 2 поверхами в будинку по вулиці Бурмистренка, 12.

Зруйновано перекриття.

Рятувальники евакуювали близько 20 осіб. У соцмережах також повідомляють про потерпілих.

За інформацією dtp.kiev.ua, вибух стався на першому поверсі у другому під'їзді. Його потужність надзвичайно висока. Попередня причина - витік побутового газу. На місці працює поліція, рятувальники і медики.

Оновлення. В результаті вибуху загинула літня жінка. Про це повідомив заступник голови Київської міської державної адміністрації Петро Пантелєєв, пишуть "Українські новини".

"Літня жінка загинула. Поки що відомо тільки про одного постраждалого", - сказав він.

Причини вибуху встановлюють.

Оновлення 19:52. В результаті вибуху постраждали вісім квартир. Про це повідомила прес-секретар Головного управління ДержНС в Києві Світлана Водолага, передає "Укрінформ".

"Візуально те, що ми можемо сказати, - дуже сильно постраждали вісім квартир", - сказала вона.

Оновлення 20:22. Станом на 19:00 Державна служба з надзвичайних ситуацій евакуювала 34 людини зі зруйнованого в результаті вибуху будинку, інформує прес-служба ДержНС.

"Під час проведення евакуації мешканців будинку, у шоковому стані, було передано працівникам швидкої медичної допомоги жінку 1937 р. н., виведені на безпечну відстань 34 людини", - йдеться у повідомленні.

У квартирі, де сталася подія, о 16:18 виявлено загиблу жінку 1950 р. н.

Встановлено, що в результаті вибуху сталося обвалення перекриттів між 3-м і 2-м поверхами, між 2-м і 1-м поверхами і між 1-м поверхом та підвальним приміщенням без подальшого горіння. Для запобігання подальшому руйнуванню залізобетонних конструкцій співробітники ДержНС встановили будівельні розпірки.

На місці події проводяться роботи з розбирання будівельних конструкцій. Залучено 25 одиниць основної та спеціальної техніки та 121 людину. Також для пошуку можливих постраждалих залучено кінологічну службу ДержНС.

За фактом цієї події планується проведення виїзного засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Київської міської державної адміністрації з метою визначення придатності будинку для подальшого проживання або відселення його мешканців.

Нагадаємо, 8 липня в Голосіївському районі стався вибух у триповерховому будинку. Будівля частково обвалилася, в результаті чого загинули дві людини, ще семеро постраждали. Попередньою причиною назвали вибух газу.

Мешканці зруйнованого будинку в коментарях журналістам пов'язували вибух із будівництвом, яке ведеться поблизу будівлі.

Влада Києва має намір знести зруйнований будинок.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram