ГоловнаСуспільствоЖиття

Екс-голова селищної ради в Харківській області отримала 5 років тюрми

Чиновниця роздавала землю за хабарі.

Екс-голова селищної ради в Харківській області отримала 5 років тюрми
Фото: goodvin.info

Октябрьський районний суд Харкова визнав екс-голову Старосалтівської селищної ради Параску Задорожну винуватою в отриманні хабара у великому розмірі та засудив її до п'яти років в'язниці.

Про це повідомляють на сайті прокуратури Харківської області.

"68-річна екс-чиновницю засуджено до п'яти років позбавлення волі з позбавленням права займати керівні посади в органах державної влади, місцевого самоврядування впродовж трьох років, із конфіскацією майна. Крім того, її позбавлено 7-го рангу службовця місцевого самоврядування", - зазначають у прокуратурі.

Встановлено, що взимку 2011 року до Задорожної звернулася мешканка Харкова з проханням виділити для її матері і знайомої земельні ділянки під дачу і городи. Голова селищної ради погодилася допомогти, але через секретаря зажадала 175 тис. гривень за видачу документації щодо відведення чотирьох земельних ділянок в одному з сіл Вовчанського району та підписання державних актів на право власності.

У березні того ж року харків'янка передала секретарю селищної ради необхідну суму. Під час судового слідства Задорожна своєї провини не визнала, тоді як секретар селищної ради зізнався в пособництві і розкаявся.

"З огляду на щире каяття та сприяння слідству, 33-річного секретаря засуджено за ч. 5 ст. 27 і ч. 2 ст. 368 КК України (ред. 2001 року) до п'яти років позбавлення волі з випробувальним терміном два роки. Також його позбавлено права впродовж трьох років займати керівні посади в органах державної влади або місцевого самоврядування", - йдеться в повідомленні.

Вирок суду не набув чинності, оскільки відведено час на апеляційне оскарження.

Нагадаємо, в Івано-Франківській області голова сільради вимагав від учасника АТО хабар за земельну ділянку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram