ГоловнаСуспільствоПодії

Одесит помер від ботулізму

Це вже четверта смерть від цієї хвороби з кінця травня.

Одесит помер від ботулізму
Архив
Фото: eveningkiev.com

В одеській лікарні помер від ботулізму 52-річний чоловік, повідомляє ТСН.

В одному з міських супермаркетів він придбав в'ялену рибу. До медиків звернувся через три дні з типовими симптомами ботулізму, через п'ять днів помер.

Лікарі запевняють, що сироватку чоловік отримав, оскільки в Одеській області з минулих років збереглися запаси анатоксину.

Нагадаємо, за останні дні від ботулізму померли три людини - в Києві, Сумах і Горішніх Плавнях. Усього ж з початку року по 13 червня в Україні від харчових отруєнь, які були спричинені збудником ботулізму, постраждали 70 людей, вісім з яких померли. Ситуація із захворюванням на ботулізм не набагато перевищує сезонну норму, але запаси сироватки від цієї хвороби в країні закінчилися, а нові препарати не пройшли реєстрацію. МОЗ звернулося до міжнародних організацій з проханням відправити в Україну сироватку від ботулізму як гуманітарну допомогу. Відповіді міністерство поки що не отримало.

Більшість випадків захворювання на ботулізм цього року були пов'язані з рибою. Найчастіше вірус зустрічається в оселедці, язі, товстолобику, лящі, вугрі і в'юні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram