ГоловнаСуспільствоВійна

Один військовий загинув, семеро поранені за добу в АТО

Також отримала поранення жителька Авдіївки.

Один військовий загинув, семеро поранені за добу в АТО
Фото: facebook.com/ato.news

За минулу добу бойовики здійснили 52 обстріли позицій Збройних Сил України на Донбасі, в результаті яких один боєць ЗСУ загинув, семеро отримали поранення.

Про це повідомляє штаб АТО.

П'ять разів противник застосовував заборонені Мінською угодою артилерійські системи.

На Приморському напрямку зафіксовано 22 обстріли позицій українських військовослужбовців. Укріплення ЗСУ в районі Чермалика бойовики обстрілювали з мінометів калібру 120 мм, Водяного - з мінометів калібру 82 мм, в околицях Талаківки, Лебединського, Гнутового, Березового і Павлополя - з гранатометів і стрілецької зброї. Також бойовики застосовували зенітні установки, озброєння БМП. Вели вогонь і снайпери. Крім того, бойовики обстріляли житловий сектор н.п. Ольгинка, де були зруйновані будинки місцевих жителів і об'єкти інфраструктури.

На Донецькому напрямку до вечора противник використовував тільки піхотне озброєння, з якого бив по опорних пунктах сил АТО в районі Пісків, Авдіївки і Невельського. Із западанням сутінків російсько-терористичні бандформування значно активізувалися, особливо в передмісті Авдіївки і на Світлодарській дузі. До півночі бойовики здійснили кілька щільних обстрілів оборонних укріплень ЗСУ в районі Авдіївки, Кам'янки та Луганського з мінометів калібру 120 і 82 мм, озброєння БМП, гранатометів і стрілецької зброї різних калібрів.

Під час цих обстрілів ворог знову випустив кілька мін по житлових кварталах Авдіївки. Одна з мін вибухнула поруч із будинком по вулиці Тургенєва. Осколками пошкоджено вікна і фасад будівлі, а також припарковану неподалік машину. На щастя, власники будинку, 58-річна жінка та її 37-річний син, не постраждали. Втім, біля іншого будинку по вулиці Тургенєва осколками міни була поранена 48-річна жінка. Лікарі швидкої допомоги діагностували в неї мінно-вибухову травму й осколкове поранення правої гомілки. Постраждалій надали допомогу на місці. Від госпіталізації вона відмовилася.

На Луганському напрямку бойовики обстрілювали укріплення ЗСУ в околицях Новотошківського з мінометів калібру 120 мм і 82 мм, Кримського, Новоолександрівки і Щастя - з мінометів калібру 82 мм, поблизу Дінця, Станиці Луганської, Троїцького і Лобачевого - з гранатометів і стрілецької зброї.

Нагадаємо, в понеділок один боєць АТО загинув, п'ятеро отримали поранення і травми.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram