ГоловнаПолітика

Екс-депутат Харківської облради Россоха піде під суд у справі про викрадення колишнього офіцера ФСБ

Викрадення Іллі Богданова організував завербований спецслужбами РФ Володимир Россоха.

Екс-депутат Харківської облради Россоха піде під суд у справі про викрадення колишнього офіцера ФСБ
Владимир Россоха
Фото: Depo.Харків

Прокуратура міста Києва завершила досудове розслідування стосовно екс-депутата Харківської обласної ради Володимира Россохи, який організував викрадення колишнього співробітника ФСБ РФ Іллі Богданова.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури в Фейсбуці.

"Встановлено, що викрадення колишнього кадрового офіцера ФСБ, який у 2014 році перейшов на бік України і воював у складі добровольчого батальйону на Донбасі, було виконано на замовлення органів ГРУ і ФСБ РФ екс-депутатом Харківської обласної ради, завербованим російськими спецслужбами два роки тому", - йдеться в повідомленні.

У листопаді 2016 року, отримавши інформацію про підготовку викрадення, слідчі прокуратури спільно з поліцією провели інсценування злочину. Екс-депутат, під чужим ім'ям прибув у столицю, щоб переконатися в тому, що замовлення виконано, і його затримали на місці події. Ще двох співучасників, громадян України, затримали через кілька днів на території Харківської області.

Дії Россохи кваліфіковані за ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини), ч. 2 ст. 149 (торгівля людьми або інша незаконна угода щодо людини), ч. 4 ст. 358 (використання підробленого документа) КК України. Його спільників - за ч. 2 ст. 149 (торгівля людьми або інша незаконна угода щодо людини) КК.

Нагадаємо, Богданов був кадровим офіцером ФСБ РФ, а в 2014 році перейшов на бік України. Він воював у зоні АТО в підрозділах ДУК "Правий сектор". У 2015 році Богданов отримав українське громадянство.

Це вже не перша спроба ліквідувати Богданова. У жовтні 2015 року Київський районний суд Харкова засудив до 8,5 року в'язниці члена терористичної організації "Оплот" за підготовку вбивства Богданова.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram