ГоловнаСвіт

Офіцер ФСБ РФ перейшов на бік України і звинувачує Путіна в розпалюванні війни

За словами росіянина, багато російських військових не підтримують розв'язання війни з Україною

Старший лейтенант прикордонних військ Федеральної служби безпеки Росії Ілля Богданов перейшов на бік України і звинувачує президента РФ Володимира Путіна в розпалюванні війни.

Відповідне відеозвернення Богданова оприлюднив депутат Верховної Ради, керівник інформаційного управління Національної гвардії Юрій Стець."Я готовий битися простим добровольцем на стороні України", - заявив російський офіцер.

Богданов підкреслює, що йому набридла цинічна брехня, яка транслюється державними телеканалами Росії щодо ситуації в Україні.

"Я залишив все і приїхав сюди простим добровольцем, щоб надати посильну допомогу своїми діями, своїм досвідом для припинення тієї громадянської війни, яку у східній Україні намагається розв'язати антинародний путінський режим. Совість людини не може бути спокійною, коли брехня цілодобово ллється з екранів телебачення, радіо, з газет, з Інтернету", - сказав офіцер.

Богданов підкреслює, що він не один, і багато російських офіцерів не підтримують розв'язання війни з Україною і мають намір перейти на бік сил АТО в боротьбі з сепаратистами.

Стець зазначив, що Богданов є держінспектором з контролю та охорони морських ресурсів управління прикордонних військ ФСБ Росії, яке дислокується у Владивостоці. Його документи перевірели і вони є справжніми.

На сьогодні співробітник ФСБ знаходиться в Києві, його сім'я сховали, щоб уникнути помсти з боку спецслужб Росії.

При цьому, за словами Стеця, рішення щодо допуску Богданова до участі в АТО зараз розглядається.

Також депутат підтвердив, що старший лейтенант ФСБ - не єдиний російський офіцер, який перейшов на бік української армії.

Спікер прес-центру Ради національної безпеки і оборони Андрій Лисенко в суботу під час брифінгу підтвердив цю інформацію, зазначивши, що цей випадок - не поодинокий.

"Дійсно є (такий факт), і зараз все більше випадків, коли на бік України переходять колишні бойовики і терористи, які, за їх словами, були зобов'язані взяти зброю, бо їх обдурили", - сказав він.

Також Лисенко зазначив, що інформація щодо кількості росіян, які перейшли на бік України не оприлюднюється.

Нагадаємо, раніше президент РФ Володимир Путін звинуватив Україну в катастрофі на Донбасі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram