ГоловнаСуспільствоВійна

Бойовики зірвали розведення сил у районі Станиці Луганської - СЦКК

Українська сторона була готова до відведення підрозділів ЗСУ.

Бойовики зірвали розведення сил у районі Станиці Луганської - СЦКК

Розведення сил АТО і незаконних збройних формувань у районі смт Станиця Луганська Луганської області було знову зірвано в суботу, заявляє керівник української сторони Спільного центру з контролю і координації питань припинення вогню (СЦКК) Борис Кременецький.

Він нагадав, що Тристороння контактна група (ТКГ) попередньо домовилася про розведення сил на цій ділянці в суботу, 26 листопада, але цей район днями було у черговий раз обстріляно, а відповідно до Мінських домовленостей на ділянці для розведення повинен дотримуватися режим тиші, принаймні, протягом семи діб.

"Було здійснено три обстріли на ділянці з використанням автоматичних гранатометів, 30-міліметрової гармати БМП-2, також РПГ і стрілецької зброї", - розповів Кременецький в ефірі телеканалу "112" в неділю вранці.

Як повідомлялося, 23 листопада прес-секретар представника України в ТКГ, другого президента України Леоніда Кучми Дарина Оліфер повідомила, що ТКГ визначила, що в разі дотримання режиму тиші з боку представників окремих районів Луганської області з 26 листопада можливе розведення сил в районі смт Станиця Луганська.

11 листопада спостерігачі Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ повідомили, що режим припинення вогню дотримується на 2 з 3 ділянок, визначених для розведення - за винятком ділянки у Станиці Луганській. У зв'язку з цим сторони до розведення сил і засобів там не приступали. У Міноборони тоді заявляли, що українські військові готові відвести сили і засоби від визначеної ТКГ ділянки в районі Станиці Луганської, але противник не виконує необхідні для відводу умови.

Нагадаємо, 21 вересня в Мінську учасники Тристоронньої контактної групи підписали угоду про розведення сил і засобів біля трьох населених пунктів на лінії розмежування - Петровському, Золотому і Станиці Луганській. Відведення відбулося лише в районах перших двох населених пунктів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram