ГоловнаСуспільствоВійна

Штаб АТО нарахував 48 обстрілів за добу

У тому числі застосовувалася важка артилерія.

Штаб АТО нарахував 48 обстрілів за добу
Фото: Макс Левин

Російські окупаційні війська в понеділок 48 разів відкривали вогонь по позиціях українських військових на Донбасі.

23 випадки застосування зброї противником зафіксовано на Донецькому напрямку. Півтори сотні мін забороненого калібру випущено по позиціях Авдіївської промзони, Зайцевого і Майорська, де ворог також активно застосовував гранатомети і кулемети великого калібру. Під мінометний, гранатометний і кулеметний вогонь потрапили позиції в Новгородському і Кіровому. Неспокійно було в Новотроїцькому та Нижньому Лозовому. Поблизу Луганського, Верхньоторецька і Новгородського ворог вів вогонь з БМП, повідомляє штаб АТО.

У ніч на понеділок у Новоселівці на Маріупольському напрямку противник відкривав вогонь з важкої артилерії калібру 122 мм. По укріпленнях у Тарамчуку, Талаківці, Красногорівці і Водяному ворог вів щільний вогонь із заборонених мінометів калібру 120 і 82 мм, захисників Мар'їнки провокував кулеметним вогнем, а в Красногорівці і Широкиному застосував бронетехніку. У Новотроїцькому до того ж активізувався снайпер. У Богданівці вранці в понеділок сталася бойова сутичка. Двоє озброєних осіб з боку Петровського підібралися до опорного пункту військових на відстань до 200 метрів. По них відкрили вогонь зі стрілецької зброї. Для прикриття ДРГ інша група противника застосувала вогонь з підствольних гранатометів. Бій тривав 20 хвилин, після чого ворог відступив.

На Луганському напрямку по позиціях у Новоолександрівці, Жовтому і Золотому противник вів вогонь з гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів. У Станиці Луганській застосував ще й міномети калібру 120 мм. У Старому Айдарі і Катеринівці відкривали вогонь зі стрілецької зброї. У Жовтому знову проявив себе снайпер.

Нагадаємо, в неділю під час бойових дій на Донбасі було поранено одного українського військовослужбовця.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram