ГоловнаСуспільствоЖиття

МВС обіцяє 200 тис. гривень за інформацію про вбивство Шеремета

Журналіст загинув уранці 20 липня в результаті вибуху його автомобіля в центрі Києва.

МВС обіцяє 200 тис. гривень за інформацію про вбивство Шеремета
Фото: Сергей Нужненко

Національна поліція готова виплатити винагороду в сумі 200 тис. гривень за надання будь-якої інформації, яка буде корисна в розслідуванні вбивства журналіста Павла Шеремета.

Про це заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков на брифінгу в Києві.

"Нацполіція готова виплатити винагороду 200 тис. грн за інформацію, яка допоможе в розслідуванні вбивства Шеремета", - сказав голова МВС.

Аваков також підтвердив, що слідство має конфіденційну інформацію у справі, розкриття якої поки вважає недоцільним в інтересах розслідування.

Крім того, він назвав необґрунтованим звинувачення на адресу першого заступника голови Національної поліції Вадима Трояна в причетності до стеження за журналістом.

"Абсолютний фейк, який викинуло одне з видань - "зливний бачок". Абсолютно необґрунтовані фотографії, абсолютно необґрунтована придумана версія. Ніякого відношення до реальності це не має", - заявив Аваков.

Нагадаємо, журналіст Павло Шеремет загинув уранці 20 липня в результаті вибуху його автомобіля в центрі Києва. Машина належала керівникові видання "Українська правда" Олені Притулі, але її самої в автомобілі не було. Президент Петро Порошенко доручив забезпечити Притулі охорону.

Прокуратура розслідує загибель Шеремета як умисне вбивство через професійну діяльність. Також не відкидають версію про дестабілізацію ситуації в центрі Києва. До розслідування залучено 50 фахівців, у тому числі ФБР. Окрім того, за словами генпрокурора Юрія Луценка, до розслідування можуть залучити звільненого раніше з МВС Василя Паскала.

Днями в інтернеті було опубліковано відео ймовірного закладення бомби під машину Шеремета.

Луценко пообіцяв назвати імена підозрюваних в убивстві найближчим часом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram