ГоловнаСуспільствоЖиття

Суддя, який засудив Сенцова і Кольченка, посадив ще одного українця

Максима Філатова засуджено до 6 років колонії суворого режиму.

Суддя, який засудив Сенцова і Кольченка, посадив ще одного українця
Сенцов и Кольченко в российском суде
Фото: www.radiosvoboda.org

Північно-Кавказький окружний військовий суд Росії в Ростові-на Дону засудив українця Максима Філатова до шести років колонії суворого режиму у справі про підпал мечеті "Чукурча" в Сімферополі і про спробу теракту біля будівлі прокуратури Криму.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

За версією слідства, у квітні 2014 року Філатов підпалив будівлю мечеті в Сімферополі, а в серпні намагався здійснити теракт біля будівлі прокуратури Криму за допомогою саморобного вибухового пристрою. Філатов, якого звинувачення називає бійцем "Азову", визнав провину. З ним було укладено досудову угоду про співпрацю.

Обвинувальний висновок у справі Філатова затверджувала "прокурор" анексованого Криму Наталія Поклонська. Йому інкримінували замах на теракт, пошкодження чужого майна шляхом підпалу зі значною шкодою, незаконне виготовлення, а також зберігання, перевезення і носіння вибухового пристрою (частина 3 статті 30, частина 1 статті 205 КК, частина 2 статті 167 КК, частина 1 статті 223 КК і частина 1 статті 222 КК).

Справу Філатова розглядала колегія з трьох суддів під головуванням Сергія Михайлюка, звинувачення представляв прокурор Олег Ткаченко. Рік тому вони обидва брали участь у процесі у справі українців Олега Сенцова і Олександра Кольченка, звинувачених у підготовці терактів у Криму і засуджених до 20 і 10 років позбавлення волі відповідно.

Нагадаємо, за даними правозахисної організації "Центр громадянських свобод", у Росії продовжують утримувати за ґратами щонайменше 31 громадянина України, 16 із них - кримські татари.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram