ГоловнаСвіт

Ердоган відвідає Росію 9 серпня

Туреччина нормалізує відносини з Кремлем

Ердоган відвідає Росію 9 серпня
Фото: EPA/UPG

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган 9 серпня приїде в Санкт-Петербург, де зустрінеться з президентом Росії Володимиром Путіним. Це буде їхня перша зустріч з осені минулого року, коли Туреччина збила російський літак Су-24.

Востаннє президенти Туреччини і Росії зустрічалися на полях саміту лідерів країн G20 в Антальї, який відбувся в середині листопада 2015 року, ще до інциденту з Су-24.

Туреччина і Росія останнім часом уживають заходів для нормалізації відносин, що зіпсувалися у листопаді 2015 року. Наприкінці червня 2016 року Ердоган направив листа Путіну, який у Росії сприйняли як вибачення за збитий літак. Слідом за цим Путін підписав указ про скасування заборони на роботу російських туристичних фірм у Туреччині. Прем'єр-міністр Росії Володимир Медведєв у свою чергу заявив, що з Туреччини поступово буде знято введені РФ санкції.

Усе це відбувається на тлі погіршення відносин Туреччини з Заходом після того, як влада країни жорстко обійшлася з підозрюваними в організації військового перевороту.

У результаті невдалого путчу в Туреччині в ніч з 16 на 17 липня, було затримано близько 13 тисяч осіб. Серед затриманих - 1329 поліцейських, 8831 військовий, а також 2100 суддів і прокурорів. Крім того, було звільнено понад 15000 представників освіти і розвідки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram