ГоловнаСвіт

ООН зафіксувала рекордну кількість жертв серед мирного населення Афганістану

Майже третину жертв становлять діти.

ООН зафіксувала рекордну кількість жертв серед мирного населення Афганістану
Мужчина, получивший ранение при нападении талибов
Фото: EPA/UPG

Під час збройного конфлікту в Афганістані за перші півроку 2016 року загинув 1601 мирний житель і поранено 3565 осіб серед мирного населення. Такі дані містяться в доповіді ООН, оприлюдненій у понеділок, 25 липня.

Всесвітня організація зазначає, що кількість жертв серед цивільних осіб перевищила трагічні цифри за аналогічний період 2015 року на 4%. При цьому кількість загиблих афганців досягла рекордного рівня, починаючи з 2009 року, повідомляє DW.

У доповіді ООН зазначається, що майже третину всіх жертв серед мирних жителів в Афганістані становлять діти.

Представники організації назвали афганську статистику "тривожною і ганебною" і закликали всі сторони конфлікту докласти всіх можливих зусиль, щоб позбавити цивільне населення від "жахів війни".

За оцінками ООН, ворожі афганському уряду угруповання і, перш за все, радикально-ісламістський рух "Талібан", відповідальні принаймні за 60 відсотків жертв серед мирних жителів. 22% цивільних осіб загинули від дій афганської армії, 2% - в результаті операцій міжнародних миротворчих сил. В інших випадках ООН не вдалося визначити винних у загибелі мирних громадян Афганістану.

Нагадаємо, терористична атака смертників-ісламістів на демонстрацію шиїтів у Кабулі 23 липня забрала життя 80 людей, 231 особа отримала поранення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram