ГоловнаСвіт

У Кабулі на мітингу стався теракт: загинули десятки людей (оновлено)

Відповідальність за теракт взяло на себе угруповання "Ісламська держава".

У Кабулі на мітингу стався теракт: загинули десятки людей (оновлено)
Фото: EPA/UPG

Терористична атака смертників-ісламістів на демонстрацію шиїтів у Кабулі забрала життя щонайменше 61 людини. Ще 207 осіб отримали поранення

Близько 13:00 за київським часом на площі, де зібралися тисячі демонстрантів на акцію проти проекту установки ліній електропередач, сталося два вибухи, повідомляє 112.ua.

У натовпі було троє смертників. Один підірвав себе, у другого бомба не вибухнула, третього вбили представники спецслужби до того, як він встиг привести в дію механізм.

Серед поранених щонайменше троє поліцейських.

Як повідомляє агентство Reuters, посилаючись на інформацію Міністерства охорони здоров'я Афганістану, смертність теракту більш ніж двократно перевищила попередні оцінки. Загиблих і поранених доставили в найближчі лікарні.

Відповідальність за теракт взяло на себе угруповання "Ісламська держава". Двоє смертників підірвали себе на зборах демонстрантів. У результаті вибуху понад 20 людей загинули на місці.

Оновлено. За даними Міністерства внутрішніх справ Афганістану, кількість загиблих в результаті вибуху в Кабулі зросла до 80, 231 людину поранено, повідомляє АР.

Нагадаємо, напередодні в Мюнхені 18-річний німець іранського походження влаштував стрілянину у торговому центрі. Загинули 10 осіб, 16 отримали поранення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram