ГоловнаСвіт

У Єревані звільнили двох заручників із захопленої будівлі поліції

У заручниках залишаються заступник голови поліції Вірменії і заступник начальника поліції Єревану.

У Єревані звільнили двох заручників із захопленої будівлі поліції
Фото: hayastannews.com

Захопивши відділення поліції в Єревані озброєне угруповання звільнило в суботу двох заручників-поліцейських, повідомило "Інтерфаксу" джерело в правоохоронних органах.

"У результаті тривалих переговорів двоє людей звільнені", - сказав співрозмовник агентства.

Повідомляється, що в заручниках залишаються ще двоє людей - заступник голови поліції Вірменії Вардан Єгіазарян і заступник начальника поліції Єревану Валерій Осипян.

"Після обговорень, вирішили зробити ще один жест доброї волі і до відкриття медіацентру звільнити двох молодих поліцейських", - зазначив член збройної групи "Сасна Црер" Варужан Аветисян після зустрічі з директором Служби нацбезпеки Вірменії Георгієм Кутояном.

Передбачається, що решту заручників звільнять після відкриття медіацентру в захопленій поліцейській дільниці.

Нагадаємо, вранці 17 липня група озброєних осіб захопила будівлю поліції. При цьому вони вбили поліцейського, поранення отримали чотири людини. Вони зажадали звільнення координатора вірменської опозиційної громадської ініціативи "Установчий парламент" Жірайра Сефіляна, що перебуває під арештом за звинуваченням у незаконному придбанні та зберіганні зброї.

Члени збройної групи також вимагають відставки влади і формування уряду довіри. У числі заручників залишаються заступник голови поліції Вірменії генерал-майор Вардан Єгіазарян і заступник начальника поліції Єревану полковник Валерій Осипян.

З 18 липня в районі території захопленої будівлі поліції проходять акції протесту в підтримку членів озброєної групи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram