ГоловнаСвіт

"Ісламська держава" взяла відповідальність за вибух в Ансбаху

Правоохоронці виявили в телефоні і ноутбуку підривника його присягу на вірність "ІД".

"Ісламська держава" взяла відповідальність за вибух в Ансбаху
Фото: EPA/UPG

Угруповання "Ісламська держава" взяла на себе відповідальність за вибух у баварському місті Ансбах, а людину, яка його організувала, назвала своїм "солдатом", повідомляє ВВС.

Така заява з'явилася після того, як німецькі правоохоронці виявили в телефоні і ноутбуку підривника ісламістські відео та його присягу на вірність "Ісламській державі".

На відео, як кажуть слідчі, чоловік анонсував "акт помсти" німцям через те, що вони "стоять на шляху" ісламу.

У неділю ввечері 27-річний біженець зі Сирії привів у дію вибуховий пристрій біля входу в бар південнонімецького міста Ансбах, у результаті чого загинув сам, ще 15 осіб були поранені.

Рік тому Німеччина відмовила йому в наданні притулку, а сам він раніше лікувався від психічних захворювань, повідомив міністр внутрішніх справ Баварії Йоахім Херрманн.

Нагадаємо, це вже четверта атака в Німеччині за участю біженців за тиждень. 22 липня 18-річний виходець з Ірану відкрив стрілянину в районі великого мюнхенського торгового центру "Олімпія". Загинули дев'ять осіб, поранення отримали ще 35.

24 липня 21-річний біженець із Сирії зарізав мачете жінку і поранив ще двох людей у місті Ройтлінген.

18 липня 17-річний пакистанець напав з ножем і сокирою на пасажирів регіонального поїзда біля Вюрцбурга. Перед тим, як його вбили, він встиг поранити п'ятьох людей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram