ГоловнаСвіт

В Афганістані понад 50 поліцейських убито за дві доби

Таліби посилюють наступ на півдні Афганістану.

В Афганістані понад 50 поліцейських убито за дві доби
Талибы
Фото: turkey-tourism.info

Понад 50 поліцейських загинули за дві доби в запеклих боях у провінції Гільменд на півдні Афганістану.

Про це повідомляє агентство Рейтер із посиланням на джерела в афганській поліції.

Протягом останнього року в Гільменді точаться тяжкі бої з бойовиками ісламістського руху "Талібан", що прагне скинути афганський уряд. Минулої неділі, 29 травня, тут було вбито 33 поліцейських, а в понеділок - ще 24. Ще близько 40 правоохоронців отримали поранення.

За словами джерел агентства, за кілька останніх днів таліби захопили 22 поліцейських і військові контрольно-пропускні пункти.

Окрім того, жителі адміністративного центру провінції Гільменд міста Лашкаргах повідомляли, що чули артилерійську стрілянину і кулеметні черги, а місцеві медики повідомили, що в лікарню надійшло щонайменше 40 поранених, серед яких 30 мирних громадян і близько 10 силовиків.

Нагадаємо, в 1996-2001 рр. ісламістський рух "Талібан" керував Афганістаном. За роки існування так званого Ісламського емірату Афганістан "Талібан" узяв під свій контроль близько 90% території країни і витіснив опозиційний "Північний альянс" у прикордонну провінцію Бадахшан. У період правління ісламістів у країні панували норми шаріату, (в тому числі були заборонені всі публічні спортивні заходи), проте після початку американської військової операції в Афганістані талібів усунули від влади. За різними даними, зараз ісламісти контролюють до 70% території Афганістану, а число активних бойовиків організації оцінюють у 27 тисяч осіб.

Нагадаємо, раніше в травні президент Афганістану закликав талібів скласти зброю.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram