ГоловнаСвіт

У Румунії 77 онкологів звинуватили в хабарах

Фармацевтична компанія оплатила румунським медикам відпочинок із сім'ями в Індії.

У Румунії 77 онкологів звинуватили в хабарах

Прокуратура Румунії пред'явила цілій групі онкологів звинувачення в отриманні хабарів від фармацевтичної компанії за те, що лікарі виписували своїм пацієнтам препарати-дженерики, вироблені фірмою.

Імена обвинувачених і назва компанії поки що не розкриваються, повідомляє ВВС.

Як йдеться в повідомленні антикорупційного відомства, компанія сплатила 77 онкологам відпочинок зі сім'ями в Індії в березні 2012 року. Це було замасковано під поїздку на конгрес з раку молочної залози в Бангалорі. Насправді обвинувачені і члени їх сімей проживали в готелях у Делі за дві тисячі кілометрів від місця проведення наукового форуму.

За даними прокурорів, компанія витратила на румунських онкологів 520 тисяч євро, з яких 417 тисяч можна вважати хабарами.

Під час розслідування в липні 2015 року були проведені обшуки за 61 адресою в Бухаресті та інших містах. Під підозру спочатку потрапили 82 людини.

У повідомленні антикорупційного відомства йдеться, що керівництво компанії пішло на підкуп групи румунських онкологів, щоб закріпитися на ринку препаратів проти раку, який відрізняється високою конкуренцією. Медики повинні були виписувати своїм пацієнтам препарати-дженерики в дозах, що перевищують дозволені згідно із законом.

Нагадаємо, 23 травня в Румунії загинув голова великої фармацевтичної компанії. Напередодні він отримав повістку в прокуратуру в справі про навмисну підробку лікарських препаратів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram