ГоловнаСуспільствоЖиття

На місці демонтованих МАФів біля метро "Святошин" у Києві вирішили відкрити сквер

"Сквер буде складатися з алеї, пішохідних доріжок, лавок і зелених насаджень", - повідомили в РДА.

На місці демонтованих МАФів біля метро "Святошин" у Києві вирішили відкрити сквер
Фото: Макс Требухов

Святошинська районна міська адміністрація Києва має намір до 31 липня відкрити сквер на місці демонтованих кіосків біля станції метро "Святошин".

Про це повідомила прес-секретар голови РДА Олена Мостицька.

За її словами, після знесення МАФів наприкінці червня - на початку липня співробітники райадміністрації прибрали територію і вивезли 120 кубометрів сміття.

"Ми розробили проект облагородження території, і ось уже видно перші обриси того скверу, який розіб'ють уже найближчим часом... Голова (голова РДА Володимир Каретко, - ред.) планує, що його вже до кінця цього тижня буде закінчено", - розповіла Мостицька.

За її словами, сквер площею 540 кв. м буде складатися з алеї, пішохідних доріжок, лавок і зелених насаджень (клумби, газон). Також будуть дерева, проте це заплановано зробити восени.

"Крім того, будуть додатково встановлені три ліхтарі", - додала прес-секретар.

Нагадаємо, наприкінці червня біля метро "Святошин" у Києві комунальні служби почали демонтувати МАФи. На знак протесту власники перекривали проїжджу частину, а також улаштовували акції в центрі столиці. Незважаючи на протести, кіоски все ж демонтували, в тому числі і вцілілий під час розгромів магазин "Рошен". Усього, за даними столичної влади, від початку року було знесено близько тисячі МАФів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram