ГоловнаПолітика

На початку липня Шеремет у Москві зустрічався з Клименком, - Матіос

Три тижні тому журналіст зустрівся з близьким оточенням убитого опозиційного політика Бориса Нємцова.

На початку липня Шеремет у Москві зустрічався з Клименком, - Матіос
Фото: 24tv.ua

Заступник генерального прокурора - головний військовий прокурор Анатолій Матіос заявляє про зустріч убитого журналіста інтернет-видання "Українська правда" Павла Шеремета з колишнім міністром доходів і зборів Олександром Клименком у Росії на початку липня.

Про це Матіос сказав в інтерв'ю "5 каналу".

Прокурор зазначив, що Шеремет три тижні тому був у Москві і зустрічався з близьким оточенням убитого опозиційного політика Бориса Нємцова.

"У силу журналістської діяльності він (Шеремет) відвідував офісний центр "Москва-Сіті", де перебувають усі наші "квазі-вигнанці", яких ми обов'язково дістанемо і засудимо. Він мав зустріч з одним з таких "вигнанців"- екс-міністром доходів і зборів Клименком", - повідомив Матіос.

При цьому головний військовий прокурор зауважив, що не знає подробиць зустрічі Шеремета та Клименка.

Також Матіос повідомив, що раніше домовився з Шереметом разом поїхати в зону антитерористичної операції 26 липня і був шокований новиною про його загибель.

Він вважає, що українські правоохоронці здатні розкрити це вбивство.

Нагадаємо, Павло Шеремет помер у результаті вибуху в його машині, який прогримів о 7:45 20 липня, коли він їхав на роботу на радіо "Вести". Машина після вибуху повністю вигоріла, Шеремета встигли витягнути з машини, але він згодом помер.

Прокуратура розслідує загибель Шеремета як умисне вбивство через професійну діяльність. Також не виключають версію про дестабілізацію ситуації в центрі Києва. До розслідування залучено 50 фахівців, в тому числі ФБР. Крім того, за словами Луценка, до розслідування можуть залучити звільненого раніше з МВС Василя Паскала.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram