ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

ЮНІСЕФ до кінця року поставить в Україну три вакцини

МОЗ розробляє програму закупівель вакцин на 2016 рік

ЮНІСЕФ до кінця року поставить в Україну три вакцини
Фото: all-free-download.com

Дитячий фонд ООН ЮНІСЕФ до кінця 2015 року поставить в Україну три вакцини - БЦЖ (туберкульоз - ред.), кір/краснуха/паротит і вакцину від гепатиту В.

Про це повідомив на брифінгу міністр охорони здоров'я Олександр Квіташвілі, передає "Інтерфакс-Україна".

"Зараз МОЗ розробляє програму закупівель вакцин на 2016 рік, щоб у наступному році закупити якщо не всі, то більшість вакцин через ЮНІСЕФ. Щодо вакцин у нас цілий процес іде з ЮНІСЕФ. Нам було важливо в 2015 році отримати якомога більше вакцин і, враховуючи ці процеси на сьогодні, ми сподіваємося закупити через ЮНІСЕФ БЦЖ, кір/краснуха/паротит і гепатит В", - уточнив заступник міністра Ігор Перегінець.

Він також повідомив, що МОЗ отримав від ЮНІСЕФ інформацію щодо закупівель за програмою антиретровірусної терапії, зокрема, "про орієнтовні ціни, з якими ми можемо починати офіційний процес щодо закупівель і переказах грошей, коли буде враховано деякі технічні нюанси, зокрема, обмін валют".

Сьогодні, 27 жовтня, Міністерство охорони здоров'я підписало договір про закупівлі ліків з ПРООН на суму 620 млн грн.

Нагадаємо, раніше ЮНІСЕФ закликав українських батьків вакцинувати дітей від поліомієліту і, в разі необхідності, готовий завезти в Україну додаткову кількість вакцини.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram