ГоловнаСуспільствоЖиття

КМДА хоче відкрити 400-500 точок продажу недорогого хліба

Умова для продавця - не підвищувати ціни три роки

КМДА хоче відкрити 400-500 точок продажу недорогого хліба
Фото: nikbiss.blogspot.com

Київміськадміністрація хоче створити 400-500 точок продажу хліба в столиці.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби КМДА.

За словами першого заступника голови КМДА Ігоря Ніконова, міська влада використовує всю повноту власних повноважень і ресурсів для стримування росту цін на хліб у Києві.

"Першим кроком у цьому напрямку буде створення великої мережі з 400-500 точок роздрібної торгівлі хлібобулочними виробами для прямого доступу виробників хліба до споживачів в столиці", - йдеться в повідомленні.

Зокрема, з цією метою найближчим часом оголосять інвестиційний конкурс, ключовими умовами якого будуть:

  1. Непідвищення протягом трьох років цін на 10 сортів хліба простої рецептури (так звані "соціальні" сорти). За основу будуть взяті ціни на хліб за станом на 15 серпня поточного року. На сьогодні питома вага "соціальних" сортів хліба у загальних обсягах споживання хлібобулочних виробів у столиці становить 70%.
  2. Чітко визначені обсяги виробництва та продажу цього хліба у достатній кількості відповідно до потреб киян, безперебійна логістика всіх процесів.
  3. Забезпечення високої якості хліба відповідно до діючих державних стандартів.

Зазначено, що місто буде жорстко контролювати дотримання інвестором умов і підтримувати абсолютно ринковими засобами доступні ціни на хліб у Києві.

Нагадаємо, холдинг "Київхліб", найбільший виробник хліба і хлібобулочних виробів у Києві та області, з 18 серпня підвищив відпускні ціни на хлібобулочні вироби.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram