ГоловнаБлогиБлог Віталія Іляшенка

Уряд має спрямувати награбовані бандою Януковича кошти на відбудову Донбасу

Принципово важливим завданням для нинішньої влади має стати повернення в Україну награбованих бандою Януковича коштів. Кожен розуміє, що це величезні суми, які свого часу пішли не на розвиток української економіки, чи медицини, а в кишені Януковичу та його бандитській команді. За нашими даними, оточення екс-президента Віктора Януковича незаконно вивело за кордон близько 100 млрд. дол! Це ж як треба було не любити свій народ, щоб так безбожно його грабувати! Тому Уряд просто зобов’язаний відпрацювати всі механізми, які б допомогли повернути вкрадені гроші. І зараз для цього вже створені всі законодавчі умови.

Фото: Макс Левин

Зокрема це дозволить зробити ухвалений 14 серпня Закон №4448а "Про внесення змін до Кримінального та Кримінального процесуального кодексів України щодо невідворотності покарання за окремі злочини проти основ національної безпеки, громадської безпеки та корупційні злочини". А український уряд має провести перемовини із урядами країн ЄС та інших країн світу щодо повернення викрадених в України коштів. Лише так можна навчити нинішніх і майбутніх чиновників, що покарання за грабунок країни буде незворотнім, а сховати за кордоном статки, набуті злочинним шляхом не вдасться. Про це мають пам’ятати і всі, хто пов’язує, чи хоче пов’язати своє життя з політикою.

Повернення хоча б частини вкрадених у держави коштів і спрямування їх на відновлення економіки та інфраструктури, має стати справою честі для уряду. У першу чергу ці гроші мають піти на допомогу Донбасу, який поніс і продовжує нести значні втрати внаслідок дій терористів. Також дуже важливо перекрити кисень фінансуванню сепаратистських та терористичних рухів на Сході. Уряд має взяти під свій контроль інформацію про те, звідки надходить таке фінансування, хто його спрямовує та хто є посередником. І вразі якщо у цьому замішані окремі українські політики, діяти без зволікання. Цими особами мають зайнятися правоохоронні органи, а держава має невідкладно конфіскувати їхнє майно, кошти від якого витратити на відбудову Донбасу.

Корупційна система, яка роками працювала з метою розкрадання державних коштів та збагачення обмеженого кола осіб, повинна бути повністю знищена, а гроші повернуті українському народу. Це моя принципова позиція, це позиція всієї партії «УДАР». Тому наша партія підтримує ініціативи, які спрямовуються на повернення вкрадених грошей, на блокування фінансування сепаратистів. Від нинішньої влади українці хочуть бачити рішучість, дії і суворе засудження попереднього режиму. Країна хоче знати, що таке, як було раніше у нас більше ніколи не повториться, що більше не буде грабунків та обману.

Віталій Іляшенко Віталій Іляшенко , Народный депутат Украины VII созыва, Координатор ОО "Антикоррупционное движение В. Наливайченка" в Черкасской области
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram