ГоловнаСуспільствоЖиття

Росія чинить тиск на сім'ю та захист української льотчиці

Правозахисники очікують спроб дискредитації і тиску на близьких і адвокатів Савченко

Росія чинить тиск на сім'ю та захист української льотчиці
Фото: стоп-кадр с ролика на Youtube

Сестра затриманої Росією української льотчиці Надії Савченко, Віра, поки що скасувала свою поїздку до Російської Федерації через загрозу можливого затримання.

Про це повідомили у Фонді "Відкритий діалог".Як стверджує консул України в Російській Федерації Геннадій Брескаленко, слідчий у справі Надії Савченко, Дмитро Маньшин, повідомив йому про намір допитати Віру. Прогнозуючи можливе затримання і тиск на сестру, сторона захисту рекомендувала Вірі Савченко утриматися від поїздки.

"Тиск на Віру Савченко - це лише перший етап у кампанії з нейтралізації захисту Надії, яку розпочала РФ. Найближчим часом ми очікуємо спроби дискредитації і тиску не тільки проти близьких Надії, але також на адресу адвокатів, зокрема Марка Фейгіна, нашого Фонду та інших правозахисників", - прокоментував представник Фонду "Відкритий діалог" в Україні Андрій Вальчишин.

За даними правозахисників, кампанію з дискредитації захисту Надії Савченко курирує радник Путіна Владислав Сурков, якого вважають організатором антиукраїнської кампанії в російських ЗМІ в цілому і, зокрема, під час висвітленні бойових дій на сході України.

Як відомо, терористи взяли Савченко в полон на сході України. Пізніше з'ясувалося, що вона знаходиться в слідчому ізоляторі в російському Воронежі.

Суд Новоусманского району Росії заарештував її на два місяці - до 9 вересня.

Захищати надію Савченко буде російський адвокат Марк Фейгін, а також Микола Полозов та Ілля Новиков.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram